Daar waar de visserijorganisaties gezamenlijk optrekken om zich tegen de dreigende en disproportionele visserijbeperkende maatregelen in de Duitse wateren te verweren, werken Nederlandse ... Lees verder »
Weekjournaal 2 juni
Uitputting NL Noordzee quota 02-06-2016 Schol: 22%, tong: 37%, kabeljauw: 15%, wijting: 35% Lees meer op vissersbond.nl RTC’s juni 2016 voor TR De Britse en Nederlandse overheid hebben voor juni ... Lees verder »
Uitputting Nederlandse visquota
Periodiek ontvangen wij van het Ministerie van Economische Zaken (EZ) een overzicht van de Nederlandse visquota en de daarbij behorende uitputting (%). Nederlandse vissersvaartuigen moeten beschikken ... Lees verder »
SW6 diploma mogelijk voor iedereen, ondanks taal en reken problemen
De Friese Poort op Urk gaat in samenwerking met Visserij Management Bureau Beer (VMBB) een pilotproject starten voor vissers met dyslectie, dyscalculie en analfabeetisme. Het doel is om deze ... Lees verder »
Duurzame gevangen garnalen een eis
De gezamenlijke garnalenhandel, verenigd in de Vebega, geeft in een brief voor de vissers aan dat een MSC-certificaat voor de Noordzeegarnaal van groot belang is. Dit is belangrijk voor nu en de ... Lees verder »
RTC’s juni 2016 voor TR
De Britse en Nederlandse overheid hebben voor juni 2016 een aantal Real Time Closures (RTC’s) vastgesteld voor schepen die gebruik maken van de tuigcategoriën TR1 en TR2. Hierbij treft u het ... Lees verder »
Toekomst van vis in keuringsdienst van waarde
In de uitzending van keuringdienst van waarde van vandaag, donderdag 2 juni 2016, gaat over “eten van morgen: vis”. De stelling luidt: hebben we in de toekomst nog wel vissers nodig? Steeds meer vis ... Lees verder »
TX 36 voor vispromotie in 24 kitchen
De zomer editie van 24 kitchen staat in het teken van Texelse streek producten. Vandaar dat er ook opnames zijn geweest aan boord van de Texel 36. In het kookprogramma willen ze laten zien hoe vis ... Lees verder »
MDV op beurs over duurzaam voedsel#Staatssecretaris op bezoek
EINDHOVEN – Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken liet zich deze week op de Food to Be Expo in Eindhoven informeren over het Masterplan Duurzame Visserij.Van Dam ontving maandag en ... Lees verder »
MDV op beurs over duurzaam voedsel#Staatssecretaris op bezoek
EINDHOVEN – Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken liet zich deze week op de Food to Be Expo in Eindhoven informeren over het Masterplan Duurzame Visserij.Van Dam ontving maandag en ... Lees verder »