STELLENDAM – Het is nog maar de vierde editie van de Week van de Goereese Vis, maar nu al een heuse traditie. Vis en visserij is deze week hét onderwerp van gesprek op Goeree-Overflakkee. En als het aan de organisatie ligt, gaat vanaf de eerste lustrumviering volgend jaar een steeds grotere regio meedoen. Van de 25 deelnemende restaurants met een puur Noordzeevismenu die meedoen komt er al eentje uit Bruinisse.
De Week van de Goereese Vis is een evenement met culinair en cultureel genieten. Niet alleen proeven, maar ook zien, doen en horen. ,,De focus ligt op de horeca als ambassadeurs van onze vis, maar de hele sector is met hart en ziel betrokken”, zegt Caroline Melissant, voorzitter van de Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee. Dat was vrijdagmiddag ook goed te merken bij de start van het evenement in het Innovatiecentrum Zuidwest-Nederland. Aanvoer, afslag, CIV Westvoorn, scheepsbouwers en onderwijs waren goed vertegenwoordigd. Die partijen sponsoren ook de promotieweek.
Bron: Visserijnieuws