Wageningen Marine Research (WMR) heeft het eindrapport gepubliceerd van het BENTHIS-onderzoek. Eén van de constateringen is dat in de platvisvisserij de overgang van boomkor naar pulstuig de impact op ... Lees verder »
Ledenvergadering afdeling Harlingen (attendering)
Graag attenderen we de leden van de afdeling Harlingen van de Nederlandse Vissersbond en CPO Nederlandse Vissersbond op de ledenvergadering die morgen plaatsvindt. Op de agenda staat onder ... Lees verder »
Ledenvergadering Zoutkamp – Lauwersoog (attendering)
Graag attenderen we de leden van de afdeling Zoutkamp - Lauwersoog van de Nederlandse Vissersbond en CPO Nederlandse Vissersbond op de ledenvergadering die morgen plaatsvindt. Op de agenda ... Lees verder »
Nederlandse Vissersbond deels tevreden met vangstquota 2018
De lidstaten van de Europese Unie en de Europese Commissie hebben op woensdagmorgen 13 december in Brussel een akkoord bereikt over de TAC's en quota voor de visserij in 2018. “Met deze ... Lees verder »
Bacalhau à la Buitjes
ZOUTKAMP/PORTO - Wat je overal in Portugal tegenkomt is Bacalhau, zwaar gezouten en gedroogde kabeljauw. Garnalenvisser Henk Buitjes (ZK 37) vond het weer eens tijd voor een luchtig onderwerp en neemt ... Lees verder »
Garnalensector krijgt MSC-keurmerk voor duurzame visserij
Op dinsdag 12 december kreeg de Duitse, Deense en Nederlandse garnalensector het MSC-keurmerk uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de Landbouw- en Visserijraad in Brussel in aanwezigheid van de Marine ... Lees verder »
NetViswerk heeft veel te vertellen
STELLENDAM – Restaurant Zeemeeuw boven de afslag van Stellendam biedt vrijdagmiddag 15 december onderdak aan de najaarsvergadering van NetViswerk. Bron: Visserijnieuws ... Lees verder »
LNV kijkt naar vereenvoudiging subsidieregels
DEN HAAG – Minister Schouten wil enerzijds nog eens goed kijken naar vereenvoudiging van subsidieregels en anderzijds ondernemers stimuleren aanvragen in te dienen voor subsidieprojecten. Bron: ... Lees verder »
Uitreiking MSC-certificaat voor garnalen
Dankzij een intensieve samenwerking tussen de garnalenvissers uit Duitsland, Denemarken en Nederland, wordt op dinsdag 12 december eind van de middag het MSC-certificaat uitgereikt aan de Duitse, ... Lees verder »
‘Garnalen niet koken maar verhitten’
LEUVEN/OOSTENDE – Hoe krijgen we de perfect gare, voedselveilige en mooi roze garnaal? De Belgische onderzoeker Thomas Verhaeghe nam het kookproces van onze grijze garnaal onder de loep en legde zijn ... Lees verder »