Met bijna zevenduizend bezoekers op zaterdag 14 juli was de zonovergoten negende editie van het Wieringer Vistival in Den Oever een groot succes.
Het Vistival is voor het eerst gehouden in 2010 en viel direct in de smaak bij de inwoners van de kop van Noord-Holland en de vele toeristen die deze streek elk seizoen trekt. Het evenement komt voort uit een idee van het Wieringer Visbak Promotie Team (WVPT), de ZeeVerse Vismarkt en café Tante Pietje.
Met de haven van Wieringen, de kotters en de Waddenzee als decor waren er vele culinaire verrassingen om van te genieten. Want dat is ook het doel: mensen laten ontdekken welke zeeverse vissoorten te koop zijn en de grote variatie aan visgerechten.
Even op visite in de haven van de buren. Vistival Den Oever. Mooi feest met mooi weer. pic.twitter.com/KPZ3ONt2L1
— Kees Visser (@kees_visser) 14 juli 2018
Wijting, schol en langoustines
De organisatie was in handen van een dertigtal vrijwilligers van het Wieringer Visbak Promotie Team, waar onder andere Vissersbond-lid Arie de Visser (WR-18) deel van uitmaakt.
Luister naar het korte interview dat Noordkopnieuws hield met Arie de Vissers
De Nederlandse Vissersbond droeg haar steentje bij door het team te voorzien van T-shirts en het beschikbaar stellen van de te bakken vis. Vis die vooral in Den Oever wordt aangeland, zoals wijting, schol en langoustines.