Uitputting NL Noordzee quota 17-09-2015
Schol: 41%, tong: 62%, kabeljauw: 53%, wijting: 68%
Bijeenkomst ledenraad NVB
Aanstaande dinsdag 22 september 2015 komt de ledenraad van de Nederlandse Vissersbond bijeen op het kantoor in Emmeloord om met elkaar over actuele onderwerpen te spreken. Heeft u zaken die besproken moeten worden kunt u zoals gebruikelijk inbrengen via uw vertegenwoordiger in de ledenraad.
Aanvraag vaarbevoegdheden van start
Op 14 september 2015 overhandigden de Nederlandse Vissersbond (NVB) en Visserij Management Bureau Beer (VMBB) gezamenlijk het vaarbevoegdheidsbewijs aan Jurie van den Berg voor een bemanningslid van de Gebroeders van den Berg Holding B.V. Lees meer op vissersbond.nl
Feestelijke opening de Week van de Smaak
Van 12 tot en met 20 september is het de ‘Week van de Smaak’. In deze week worden er honderden culinaire evenementen door heel het land georganiseerd door lokale producenten, restaurants en winkels. Lees meer op vissersbond.nl
Technische regelgeving pulsvisserij platvis
De technische regelgeving voor de pulsvisserij op platvis wordt in overleg met de leveranciers, overheden en sectorpartijen steeds verder gespecificeerd. Afgelopen vrijdag werd er vergaderd bij de NVWA te Utrecht om in samenspraak met belanghebbende partijen tot een verdere specificatie van de technische regelgeving te komen. Lees meer op vissersbond.nl
Voortgang binnen Viswad
Maandagmiddag heeft de werkgroep Viswad vergaderd om de lopende ontwikkelingen met elkaar te delen. Vanuit de Nederlandse Vissersbond waren bestuurslid Barbara Holierhoek en Durk van Tuinen vertegenwoordigd. Het belangrijkste gespreksonderwerp tijdens de vergadering was de transitieregeling voor GK-vergunninghouders. Lees meer op vissersbond.nl
Herkansing mogelijkheid om een dag mee te varen op de HA31
Voor onze belangstellende collega vissers, die de vorige keer niet mee konden, krijgen nu een herkansing om dit te doen. Dit staat gepland op donderdag 15 oktober. Lees meer op vissersbond.nl
Nederlandse Vissersbond geeft uitleg over duurzame vis
Voor het programma het Groene Oosten heeft de Nederlandse Vissersbond uitleg gegeven over duurzame vis. Het Groene Oosten wilde aandacht schenken aan hun Gelderse Held van de Smaak binnenvisser Frans Komen. Lees meer op vissersbond.nl
Campagne schol een ‘lift’ geven
Nederlands Visbureau heeft een ludieke campagne bedacht om Schol op de kaart te zetten. De schol is in het najaar op zijn best met lekker dik vlees en een sappige smaak. Smullen dus! Iedereen in de ‘vis’ weet dat. Alleen de consument beseft het nog niet altijd. Lees meer op vissersbond.nl