Van 12 t/m 19 september a.s. wordt de landelijke Week van de Smaak georganiseerd, de lekkerste week van het jaar die volop in het teken staat van SMAAK en waarbinnen verschillende culinaire activiteiten in heel het land worden georganiseerd. Omdat het thema van de Week van de Smaak dit jaar vis, schaal en schelpdieren is, en Leeuwarden dit jaar ook nog eens Hoofdstad van de Smaak is, kun je een culinaire wandeling door de historische binnenstad van Leeuwarden maken waarbij lokaal gevangen vis centraal staat. Dit zijn voor Nederlandse Vissersbond genoeg redenen om als Partner aan te sluiten bij dit mooie evenement.
WeAreGrutsk heeft speciaal voor het Fiskpaad, een initiatief van de Nederlandse Vissersbond, een culinaire visserij wandeltocht door het centrum van Leeuwarden ontwikkeld. De ‘Fiskpaad troch de stêd’- wandeltocht begint bij de kiosk van WeAreGrutsk op de Prins Hendrikbrug. Na ontvangst met koffie of thee, is de volgende stop Haring Happen bij The Haddock in de Oosterstraat. Via de vismarkt gaat de route verder naar restaurant De Walrus om op het mooiste terras van Leeuwarden te genieten met een glaasje wijn en speciaal samengesteld visgerecht. Door oude straatjes en langs het unieke atelier van Jikke van der Zee kom je in het gezellige proeflokaal van Boomsma Beerenburger. Vis uit blik met een glaasje wijn is een verrassend nieuwe combi, Foodie Tjip vertelt alle ins en outs over deze onderschatte methode van vis bewaren. Een snel cursus sushi etiquette met sushi van het Wad. De tocht eindigt in de leukste kroeg van Friesland waar real Pub Food (fish&chips) op het menu staat!
Kosten inclusief hapjes en drankjes: 25 euro
Kaartjes voor deze unieke vistour kunnen worden gekocht bij de WeAreGrutsk kiosk op de Prins Hendrikbrug. Op zaterdag 12 september, woensdag 16 t/m zaterdag 19 september tussen 10:30 en 16:00 uur. Voor meer informatie kijk op www.fiskpaad.nl en www.wearegrutsk.frl. Kaarten kunnen van te voren ook besteld worden door een e-mail te sturen aan WEareGRUTSK via info@wearegrutsk.nl