Hoe werkt duurzame visserij? Met wat voor soort schepen gebeurt dat? En welke rol speelt wetgeving in het dagelijks leven van de visser? Vissers en de mensen achter de regelgeving komen maandag 11 december aan het woord tijdens de negentiende ‘Als warme broodjes’-sessie van 20.000 tot 22.00 uur.
Masterplan Duurzame Visserij aan de Keukentafel
Aan de keukentafel gaan we in gesprek met vissers, ondernemers en de mensen achter de regelgeving. We spreken met Hendrik Kramer. Zijn schip is onderdeel van Masterplan Duurzame Visserij. Maar waarom is zijn schip duurzaam, en hoe ziet zijn leven op zee eruit?
Daarna spreken we Koen Dil. Koen is eigenaar van het bedrijf Dilvis, waar hij handelt in zoetwatervis. Wie kopen zijn vis, en wat zijn de voordelen van zoetwatervisserij? Tot slot schuift Kees Verbogt aan. Bij het ministerie van Economische Zaken houdt hij zich bezig met regelgeving. Hoe werkt beleid in de praktijk?
Spijkers met Koppen
Waar koop je nou goede en verantwoorde vis? De Nederlandse Vissersbond licht kort toe waar je op moet letten.
De Persoonlijke Noot
Bij elke editie van Als Warme Broodjes is er een persoonlijke noot. Dat is een voorgedragen column van Peter Buurman. Want hij eet ook wel eens wat, en dat laat hem niet onberoerd. Verder schrijft Peter voor de Speld.
Locatie en aanmelden
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
Prijs: 5 euro (ten bate van één van de Food Battle-ondernemers)
Klik op de link om u aan te melden: https://dezwijger.nl/programma/boter-bij-de-vis (gele ‘reserveer’-knop rechts op de pagina)
Als Warme Broodjes
Samen met Slow Food Youth Network presenteert Pakhuis de Zwijger ‘Als Warme Broodjes’, een reeks avonden waarin men kennismaakt met wat voedselondernemers dagelijks op hun bord krijgen. Op welke manier dragen ondernemers bij aan een beter voedselsysteem? Elke aflevering komen mensen aan het woord die zich elk bezighouden met (een onderdeel van) het voedselsysteem.