DEN HAAG – Na garnalenvisser Johan Rispens en chefkok Bart van Olphen is Jadis Schreuder van The Lemon Kitchen de derde ambassadeur van MSC in Nederland. Aanstaande zomer komt haar tweede kookboek – The Lemon Kitchen – Sicilië – uit, waarin haar verbinding met MSC sterk tot uiting zal komen. Schreuder (29) is ook een van de 17 internationale chefs die een bijdrage levert aan het ‘MSC Ocean Cookbook’, dat in januari in 24 landen online en in print zal worden verspreid. Om de herkomst van duurzame vis te benadrukken wordt in dit kookboek niet alleen de chef maar ook de visser onder de aandacht gebracht. De beroemde fotograaf David Loftus – huisfotograaf van onder meer Jamie Oliver – heeft de fotografie verzorgd. Voor Nederland heeft Schreuder een mosselrecept gemaakt, en mosselvisser Jos Steketee vertelt daarbij meer over duurzame mosselvisserij.
De foto is gemaakt na een garnalenvistripje op de Waddenzee met de ZK 18 van Johan Rispens. Van links naar rechts Rispens, marketingmanager Pieter Vader van MSC, Jadis Schreuder en visserijmanager Anne Floor van Dalfsen van MSC.
Bron: Visserijnieuws