De afzet en verwerking van visserijproducten is een belangrijke schakel tussen de sector en de consument. Heeft u ideeën om processen in de keten te verbeteren? Vraag nu subsidie aan voor uw project. Zo draagt u op een duurzame manier bij aan de voedselzekerheid.
Subsidie
Om uw project uit te voeren, kunt u subsidie aanvragen. Uw project moet gaan over het verbeteren van processen in de visserij of aquacultuurketen. Dit kan betekenen dat uw innovatie de keten verkort, de waarde van producten verhoogd of bestaande processen efficiënter maakt.
Het project mag alleen uitgevoerd worden, maar ook in samenwerking met andere deelnemers uit de keten. U krijgt hiervoor maximaal €400.000,-. Meer informatie over de subsidie en de voorwaarden leest u hier.
Machtigen
U kunt ook iemand anders de subsidie voor u laten aanvragen. Hiervoor kunt u iemand machtigen, denk daarbij aan een adviseur of accountant. Als u het project in samenwerking doet met anderen, dan is de hoofdaanvrager degene die machtigingen kan geven.
Bent u penvoerder, maar geen deelnemer van het samenwerkingsverband? Dan moet u gemachtigd worden. Zorg ervoor dat deze machtiging goed geregeld is. Anders kan de aanvraag niet worden behandeld.
Veel interesse
Veel vissers hebben interesse om te innoveren. Dat blijkt uit de subsidie aanvragen voor de innovatiesubsidie waarvan de sluiting begin mei 2024 was. Er waren tien projecten in de visserij die een subsidie hebben aangevraagd. De adviescommissie zal uiteindelijk toewijzen welke projecten subsidie zullen ontvangen.
Heeft u subsidie aangevraagd? U krijgt binnen 22 weken na de sluitingsdatum van de innovatiesubsidie te horen wat de beslissing is geworden.
Innovatie van afzet en verwerking
Vanaf 1 augustus kunt u subsidie aanvragen voor projecten die processen in de visketen verbeteren. Dit kan betekenen dat uw innovatie de keten verkort, de informatievoorziening naar de consument verbeterd of producten uit het proces in waarde doet stijgen. Het gaat om visserijproducten voor menselijke consumptie. Zo draagt uw project bij aan duurzame voedselzekerheid.
Voor meer informatie
Contact opnemen met het team Nederlandse Vissersbond via T 0527-698151 of secretariaat@vissersbond.nl, vragen naar Karina Kramer of Durk van Tuinen