F staat voor FUN. Wat is er nou leuker dan samen met je familie en vrienden, na een ontspannen dag in de zon, te genieten van een heerlijke vismaaltijd op het strand.
I staat voor INFORMATIE. Wanneer u op de lijst kijkt ziet u minimaal 36 soorten vis die vandaag, op duurzame wijze, zijn gevangen door vissers.
S staat voor de grootte van de vis. Te kleine vis heeft nog wat extra tijd nodig om te groeien en moet dus nog wat langer blijven zwemmen. Echter de grotere vis (de rente) kan je prima bereiden om vervolgens lekker op te eten. Belangrijk te noemen is, dat overbevissing niet ten goede komt van de visstand. Dit is dan ook de reden dat er geen ondermaatse vis (jonge vis die te snel uit het water wordt genomen) wordt geconsumeerd. Indien dit wel het geval zou zijn, krijgt de vis nooit de kans om te reproduceren. Daarom vinden wij ook dat de aanlandplicht niet ten goede komt van de visstand.
H staat voor de gezondheid. Vis staat bekend als een gezond onderdeel van onze voeding. Zoals we allemaal weten is het rijk aan eiwitten. De uitstekende waarde ligt in het feit, dat zij clusters van de hersenen-specifieke voedingsstoffen (de omega-3 vetten) in zich heeft. Deze specifieke voedingsstoffen, die gedurende onze hele levenscyclus van invloed zijn op de geestelijke gezondheid, kan ons lichaam niet zelf produceren. Het eten van vis helpt bij het reguleren van de bloeddruk en bloedsuikerwaarden, wat goed is voor gewichtsverlies en diabetes (dus het risico op een hartaanval verkleint). Het is een bron van vitaminen en mineralen, het helpt tegen osteoporose …. Kortom er zijn talloze positieve werkingen van vis. Maakt u zich wellicht zorgen over smerige stofjes en vergiftiging? Weet dan dat de vis die in Europa wordt verkocht, systematisch wordt gecontroleerd op vervuiling. Wanneer er sprake is van zeldzame twijfelgevallen, worden deze onmiddellijk van de markt gehaald.
Last but not least, vis is een snel en gemakkelijk product om te bereiden, waardoor het een van de gezondste vormen van fast food is! Dus, we moeten niet stoppen maar vooral doorgaan met het eten van vis. En onthoud dat we er nooit genoeg of teveel van kunnen eten. Het is een hernieuwbare bron dat op een verstandige wijze door onze vissers wordt gevangen en verwerkt. Hierdoor kunnen wij en onze volgende generatie, genieten van heerlijke vis.
Meer informatie? Klik dan hier voor de website.