De Nederlandse Vissersbond uit Emmeloord heeft meegewerkt aan het kookboek over schol “SKOLLE”. Het boek is geschreven door Dieneke Ras met als doel de Nederlandse bevolking te stimuleren vaker schol te eten. Haar boek wordt zaterdag 23 april gelanceerd op Urk. De Nederlandse Vissersbond steunt dit initiatief, omdat vis gezond is, de sector duurzamer wordt en het een bijdrage levert aan een goed doel in Malawi.
Lekker en gezond
Dieneke Ras, vrouw van een visserman op Urk, wil graag laten zien welke gerechten je kan maken met schol. In haar kookboek staan 60 recepten en daarnaast vindt je allemaal leuke weetjes over de visserij. Het bevat achtergrondinformatie over de schol, vangsttechnieken en het leven aan boord. Door al die inspiratie wordt je vanzelf creatief met schol. Vis is niet alleen lekker maar ook gezond.
Duurzaam
Dit boek heeft een dubbele betekenis. “Schol eten is goed voor je, maar het boek laat ook zien waar dit mooie en gezonde natuurproduct vandaan komt. Door innovaties en verdere ontwikkelingen draagt de moderne en duurzame Nederlandse visserijvloot bij aan een belangrijke positie binnen de internationale markt. Iets waar wij enorm trots op kunnen zijn. Natuurlijk is het ons nationaal belang en willen wij als Nederlandse Vissersbond ook strijden om de familiebedrijven in de visserij niet kwijt te raken. Eet dus vooral vis van dichtbij”, aldus Johan Nooitgedagt, voorzitter van de Nederlandse Vissersbond.
Steun het goede doel
De opbrengsten van ieder verkocht boek wordt gedoneerd aan de stichting Timotheos. Hun missie is om kennis over te brengen aan (wees) kinderen en studenten in Malawi door middel van trainingen, onderwijs en hulpverlening Dit heeft als doel de persoonlijke ontwikkeling en de gemeenschappelijke verbanden waarin men leeft te verbeteren. Deze kinderen krijgen een kans op een betere toekomst en daar kunt u aan bijdragen door dit boek te kopen.
De Nederlandse Vissersbond verloot twee boeken op facebook. Volg ons en houdt deze actie in de gaten. https://www.facebook.com/CPO-Nederlandse-Vissersbond-505734592802188/
Boek presentatie
Zaterdag 23 april wordt het kookboek ‘Skolle’ gepresenteerd om 11.30 uur in de kantine van visverwerkingsbedrijf Neelandia, Amsteldiep 2 te Urk.