Vis, schaal- en schelpdieren zijn kwetsbare producten. Wanneer men er niet goed mee omgaat, zullen ze snel bederven of kunnen ze verontreinigd raken. Om voedselschandalen te voorkomen, is zorg voor kwaliteit van groot belang. Vist ik het maar – een kennisplatform dat wordt gesteund door de Nederlandse Vissersbond – lanceerde daarom afgelopen week het kennisdossier ‘Zorg voor kwaliteit’. Het nieuwe kennisdossier gaat in op verbeteringen die aan te brengen zijn aan boord en geeft een overzicht van ontwikkelingen op het gebied van kwaliteitszorg.
Zorg voor kwaliteit
Het kennisdossier ‘Zorg voor kwaliteit’ geeft de visserman ondersteuning en houvast om de hygiëneregels weer scherp op het netvlies te zetten. Zo staat er onder andere in omschreven waar vissers op moeten letten op het gebied van voedselveiligheid, waar de Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) voor staat en staan tips voor het schrijven van een hygiëneplan.
Bekijk het kennisdossier ‘Zorg voor kwaliteit’ hier.
Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Derk Jan Berends via 0527-698151 of secretariaat@vissersbond.nl.