Nog zes weken wachten en dan gaat de Week van de Smaak van start. De Week van de Smaak is de lekkerste week van het jaar, met honderden activiteiten door het hele land. Dit jaar vindt de Week van de Smaak plaats van 12 t/m 20 september a.s. Gedurende deze week bruist het hele land van de smaak-activiteiten! Wat dit evenement zo bijzonder maakt is de aandacht voor streekproducten, duurzaamheid en de pure smaak van ons voedsel. Het is een ontdekkingsreis naar de herkomst van ons eten. Ieder jaar heeft de Week van de Smaak een thema, dit jaar is het thema verantwoord gevangen vis, schaal- en schelpdieren.
Promotie Nederlands gevangen vis, schaal- en schelpdieren
Met als thema vis, schaal- en schelpdieren is de Week van de Smaak dit jaar een prachtige kans voor onze sector om onze visserijproducten te kunnen promoten. Nederlandse Vissersbond is om die reden dan ook dit jaar partner in de Week van de Smaak. We zijn druk met de voorbereidingen van verschillende activiteiten, waaronder de opening van de Week van de Smaak op 11 september a.s. in Leeuwarden. Tijdens de opening wordt o.a. de landelijke Held van de Smaak bekendgemaakt. Door deelname aan de Week van de Smaak wil Nederlandse Vissersbond de Nederlands gevangen vis, schaal- en schelpdieren en de visserij positief onder de aandacht brengen bij de consument.
Meedoen aan de Week van de Smaak?
De Week van de Smaak tot een succes maken kunnen we uiteraard niet alleen, daar is ook uw hulp en inbreng voor nodig! Daarom is Nederlandse Vissersbond op zoek naar vissers, chefs en visspecialisten die zelf leuke initiatieven willen opstarten in het kader van de Week van de Smaak of mee willen doen bij de activiteiten die inmiddels worden voorbereid.
Er is inmiddels een flyer gemaakt met informatie over de Week van de Smaak. De flyer is daarnaast ook als poster op te hangen. Bekijk hier de flyer. Onze leden ontvangen de komende weken deze flyer per post. De flyer is in grotere oplagen via Nederlandse Vissersbond beschikbaar en willen we graag zo breed mogelijk verspreiden. Bent u bijvoorbeeld betrokken bij het (mede)organiseren van visserijevenementen als Visserijdagen, Vlaggetjesdagen of dergelijke in uw eigen aanvoerhaven? Of heeft u wellicht goede contacten binnen de horeca die de Week van de Smaak mee willen helpen promoten? Dan kunt u dit aan ons doorgeven en kunnen wij u de flyers toesturen. Samen met elkaar kunnen we de sector op een positieve manier in de kijker zetten en verantwoorde gevangen vis op de kaart zetten!
Nederlandse Vissersbond is op zoek naar vissers, chefs, of visspecialisten die verantwoorde gevangen vis op de kaart wil zetten. Wilt u meedoen aan dit evenement, neem dan contact op met Egbert van Tuinen.
0527-698151
secretariaat@vissersbond.nl.