Benutting Nederlandse visquota 12-10-2016
Periodiek ontvangen wij van het Ministerie van Economische Zaken (EZ) een overzicht van de Nederlandse visquota en de daarbij behorende uitputting (%). Nederlandse vissersvaartuigen moeten beschikken over voldoende quotum om bepaalde vissoorten te kunnen aanvoeren. Verschillende quota Voor een aantal
Aanvullende wijziging RTC’s oktober
De Britse en Nederlandse overheid hebben voor oktober 2016 een aantal Real Time Closures (RTC’s) vastgesteld. Volgend op het besluit om de RTC’s 714, 717 en 720 op verzoek van de Engelse PO’s open te stellen, zijn de RTC’s 712 en 718
Vrijstellingsregeling wolhandkrab van kracht
De staatssecretaris van Economische Zaken heeft met een nieuw besluit de vrijstellingsregeling voor de vangst van Chinese wolhandkrab en uitheemse rivierkreeften bekrachtigd. Onder voorwaarden zijn Nederlandse vissers vrijgesteld van de verboden die voortkomen uit de Europese exotenverordening. Per 3 augustus
Gevraagd: kwesties AIS in combinatie met processen verbaal
De Nederlandse Vissersbond roept vissers op om samen een dossier te maken van situaties waarbij een strafzaak (boete) het gevolg was van een AIS-waarneming door overheidsinstanties. AIS is een systeem voor de veiligheid op het water en AIS-informatie mag niet
Europees meerjarenplan Baltische Zee pakt dramatisch uit voor kabeljauwvisserij
De Raad van Ministers van de Europese Unie heeft op maandag 10 oktober overeenstemming bereikt over de quota voor tien vissoorten voor 2017 voor de visserij op de Baltische Zee (Oostzee). Het gaat om tien vissoorten. De uitkomsten zijn het
Veel belangstelling voor werk Vissersbond tijdens Holland Fisheries Event
Liefst 3.500 bezoekers kwamen vorige week op 7 en 8 oktober op Urk naar de vakbeurs Holland Fisheries Event, waar tachtig exposanten uit de maritieme en visserijsector zich presenteerden op de beursvloer. “Er is vertrouwen in de toekomst die we
Vlaamse NorthSeaChefs presenteren kookboek ‘Eigen vis eerst!’
In de Noordzee zit veel meer lekkers dan tong, kabeljauw of pladijs (schol, red.). Om gewone mensen te leren eten wat de visser vangt en niet de visser laten vangen wat zij willen eten, hebben Vlaamse topchefs verenigd in de