Internationale aandacht voor het verhaal van de vissers
Het Directorraat voor Maritieme Zaken (DG-Mare), het visserijministerie van de Europese Unie, sociale wetenschappers en vissers gingen op de MARE beleidsdag, die georganiseerd werd door Marloes Kraan van Wageningen Marine Research, met elkaar in gesprek over het maatschappelijk belang van
Reder MSC betaalt 3,35 miljoen euro schade uit aan overheden en natuurbeheerders
De reder van het onfortuinlijke schip MSC Zoë dat begin dit jaar 345 containers verloor ten noorden van de Waddeneilanden, gaat binnenkort 3,35 miljoen euro uitbetalen aan het Rijk en gemeenten (2,64 miljoen) en 710.000 euro aan natuurbeheerders. Dat maakte
Onderzoek “vissen in het pulsspoor”
Wat is de conditie van vissen en bodemdieren na het passeren van de tuigen van een pulskotter? Dat was de voornaamste vraag in het onderzoek “vissen in het pulsspoor” dat vorige week plaatsvond aan boord van de pulskotter SC 25
Nieuwe plotterbestanden met kabels en leidingen
De Nederlandse Vissersbond levert al jaren plotterbestanden met nuttige informatie aan haar leden. Een voorbeeld hiervan zijn kabels en leidingen die op en in de zeebodem liggen. In principe moeten vooral de kabels ingegraven zijn om te voorkomen dat ze
Eindrapport Netinnovatie Kottervisserij deel 2
Het eindrapport van het project Netinnovatie Kottervisserij deel 2 is opgeleverd. In het innovatieproject is gewerkt aan het verbeteren van de selectiviteit van de tong-, schol-, langoustine en flyshoot-visserij. Het verschijnen van het rapport is niet het einde van de
Ledenvergaderingen afdelingen Zuidwest en Urk
De Nederlandse Vissersbond nodigt (voor de volledigheid) haar leden uit voor de afdelingsvergaderingen Zuidwest en Urk. Een persoonlijke uitnodiging is per post aan de leden verstuurd. Afdeling Zuidwest Datum: Vrijdag 28 juni 2019 Tijd: 15:00 – 17:00 uur
Column – Duurzame voeding
‘Schoon vlees’ is de letterlijke vertaling van de titel van het boek ‘Clean meat’ van de Amerikaanse schrijver Paul Shapiro, verschenen in januari 2018. ‘How growing meat without animals will revolutionize dinner and the world’ is de ondertitel. Iedereen geniet