Uitputting 15-12-2014
Schol 13%, tong 25%, kabeljauw 12%, wijting 18 %
MSC tong en schol van start
De Coöperatieve Visserij Organisatie (CVO) start op 26 maart 2015 een MSC traject voor de pulsvisserij op tong en schol. De CVO hecht er waarde aan de pulsvisserij te laten beoordelen binnen het sterke en onafhankelijke certificeringsprogramma van MSC, net zoals is gebeurd voor haar reeds gecertificeerde twinrig- en flyshootvisserij. Met het starten van dit traject is de CVO ervan overtuigd een grote stap voorwaarts te zetten in de verdere verduurzaming van de Nederlandse aanvoersector. Binnen het MSC traject zullen alle bij de CVO aangesloten Nederlandse pulsvissers participeren; dit zijn 84 schepen onder Nederlandse en 8 schepen onder Duitse en Engelse vlag. Lees meer
Ruim baan voor windenergie op zee
Op de Noordzee worden 3 grote windparken gerealiseerd die met de bestaande molens op zee in 2022 voor in totaal 3045 MWatt aan energie moeten opleveren. En windenergie wordt goedkopen doordat minister Kamp Tennet wil aanwijzen als de netbeheerder. Lees meer
RTC’s april 2015 voor TR vloot
De Britse en Nederlandse overheid hebben voor de maand april 2015 een aantal Real Time Closures (RTC’s) vastgesteld waar gebruikers van TR-vistuigen (borden/twinrig/flyshoot) niet mogen vissen. Het doel van deze tijdelijk gesloten gebieden is om kabeljauw te sparen in het kader van het kabeljauwherstelplan. Lees meer
Week van de Smaak, nomineer de Held van de Smaak
Op 10 september 2015 gaat de Week van de Smaak van start in de gekozen culinaire Hoofdstad van de Smaak, Leeuwarden. Een prachtig evenement dat door het hele land wordt georganiseerd en geheel in het teken staat van smaakbeleving en verantwoorde voeding. Een vast onderdeel van de Week van de Smaak is de jaarlijkse verkiezing van de ‘Held van de Smaak’. In 2015 staat de verkiezing in het teken van verantwoorde vis, schaal- en schelpdieren. Hiervoor is Week van de Smaak op zoek naar vissers, chefs, visspecialisten of ambachtelijke verwerkers die verantwoorde vis op de kaart zetten. Op de website Week van de smaak kunt u meer informatie vinden over dit evenement en kunt u zelf een Held van de Smaak nomineren. Nederlandse Vissersbond is sponsor van dit evenement en speelt ook een actieve rol samen met andere partners. Een prachtige gelegenheid om onze heerlijke en gezonde natuurproducten onder de aandacht van het publiek te brengen maar ook ons verhaal te vertellen over onze mooie visserijsector. Lees meer
Vispiratiedag
Aanstaande maandag 30 maart 2015 vindt van 10-18.00 uur in Leusden de jaarlijkse Vispiratiedag plaats voor visdetailhandelaren (winkels en viskarren). Ook de Vissersbond is van de partij om ketenprojecten te promoten en natuurlijke de vernieuwde Vis!app. Lees meer